Нови елементи в униформата и организация на дейностите за новата учебна година

Уважаеми родители,
По желание на ученици и родители и след решения на Обществения съвет и Педагогическия съвет, от учебната 2019/20 година, наред с досега съществуващите, се въвеждат и нови елементи в задължителната ежедневна и официална униформа. Шалче, което е алтернатива на вратовръзката в официалната униформа и оранжев суичър - алтернатива на сивия в ежедневната.
С цел, създаване на по-добра организация по закупуването на униформено облекло за новата учебна година, Ви предлагаме следното:
До 10 май, за 1-4 клас, и до 10 юни, за 5-6 клас, следва да заявите при класния си ръководител вида и броя на желаните от артикули за учебната 2019/20 година.
Предлагаме график за посещение на родителите с децата си във фирмата-доставчик на униформеното облекло за вземане на размер, заплащане и други услуги, както следва:
За бъдещите първокласници - от 7 до 30 юни 2019;
За бъдещите второкласници - от 3 до 7 юни 2019;
За бъдещите третокласници - от 10 до 14 юни 2019;
За бъдещите четвъртокласници - от 17 до 21 юни 2019;
За бъдещите петокласници - от 24 до 28 юни 2019;
За бъдещите шестокласници - от 3 до 7 юни 2019;
За бъдещите седмокласници - от 10 до 14 юни 2019.
Графикът е препоръчителен. Може да посетите фирмата-доставчик и по всяко друго удобно за Вас време, но на горепосочените дати ще бъдат обслужвани с предимство учениците, които са по график.
Напомняме, че съгласно Правилника за дейността на училището, униформата е задължителна за носене от учениците в сградата на училището и на официални мероприятия на II ОУ "Д-р П. Берон". Вече има и достатъчно разнообразие в елементите на униформата, което да задоволи всеки вкус. Официалната униформа може да се носи и като ежедневна. Обратното - не.
Всички учители и огромната част от учениците с гордост носим униформата на училището. От новата учебна година няма да си затваряме очите за хитруванията на няколко ученици от рода на неносене на униформата, защото била скъсана или изпрана. Както и скриване на униформата под фланели и якета, при положение, че температурата в училище, дори и в най-студените дни, не пада под 20 градуса.
Ние вярваме, че ако научим децата ни на ред и дисциплина от малки, ще им спестим големи неприятности и разочарования в живота.
На снимките са Тея от Vа и Мишо от IVа. Благодарим на тях и на родителите им за съдействието!


2019-05-02